NYHETER

25 ryska sånger

noter med ackordanalys, rysk text med betoningstecken, transkribering av den ryska texten, översättning till svenska, ordlista, kommentar

Se fliken SÅNGER

Ryska i Rödaste Rappet eller Första gången i Ryssland?

En introduktion till ryska språket för dig som åker till Ryssland för första gången och inte har några förkunskaper i ryska. En aptitretare i ord och bild att hålla i handen när du väl är i Ryssland någon vecka eller så.

Och det går lika bra att göra resan hemma i vardagsrummet. Boken är rikt illustrerad med färgbilder från dagens Sankt Petersburg.

”Danskt band” med praktiska och informativa extra omslagsflikar.

Se fliken RYSKA/FÖR TURISTEN

Ryskt vademecum. En praktisk handbok i rysk grammatik och fraseologi

Ryskt vademecum presenterar den ryska grammatiken utifrån olika situationer som man kan hamna i. Boken är en brygga till den praktiska användning som man vill ha av sina ryskkunskaper.

Se fliken RYSKA/GRAMMATIK

Hyères – franska Rivierans glömda pärla

En bok om Azurkustens äldsta turistort – Hyères. Den är oförtjänt okänd i dessa dagar. Genuint. Småskaligt. Naturskönt. Badvänligt. Segelparadis. Vandringsvänligt. Halvtropiskt. Allt detta är Hyères. Här är boken om denna vidunderliga pärla till stad. Med massor av lockande färgbilder.

”Danskt band” med praktiska och informativa extra omslagsflikar.

Se fliken OM RIVIERAN

”Prolegomena till ett färgprojekt”

och

”Flottare med färg?”

är två längre språkvetenskapliga artiklar.

”Flottare med färg?” finns publicerad i tidskriften Slovo, en webbaserad, akademisk tidskrift om språk, litteratur och kultur i det slaviska språkområdet, som ges ut av institutionen för moderna språk vid Uppsala universitet. Slovo. Journal of Slavic Languages, Literatures and Cultures ISSN 2001-7395. No. 63, 2023, pp. 74–86.