RECENSIONER

Några klipp ur recensioner och brev till förlaget:

Om Da-serien:

”Da-serien er det mest fantastiske læreverk jeg har sett i mitt liv. Det er mitt i blinken; helt spesielt for folk som har syslet noe med sprog.” (Erik Whist, Oslo)

Om Ryskt kalejdoskop:

Den som vill öka sina kunskaper om Ryssland, dess närliggande historia, dagens förhållanden och olika kulturyttringar har nu fått ett förträffligt redskap att använda sig av, nämligen boken Ryskt kalejdoskop av Erik Fält (Scripta textproduktion, 2019). Den är lättläst, välstrukturerad och försedd med ett illustrativt och mycket attraktivt bildmaterial … Erik Fälts kunskaper om Ryssland inom ett brett spektrum av områden är imponerande, det är en veritabel kunskapsbank som vi får tillgång till på bokens 192 sidor, och man känner sig aldrig frestad att lägga den ifrån sig. (Elisabeth Tegelberg i Lingua2/2020)

Om Känsla för svenska m.fl.:

”Jag har under flera år studerat dina läroböcker i ryska språket. Dessutom har jag med stor behållning läst flera andra av dina böcker. Jag vill uttrycka min beundran för ditt arbete. Med humor och intelligens lyckas du förmedla djupa kunskaper inom viktiga områden.” (Mattias Dahlberg)

Om Grammatiskt ABC:

”Det är roligt att er bok finns.” (Hans Hertz, pedagogisk pristagare vid Stockholms universitet)

Om Kort rysk grammatik:

”Boken är superb och jag har haft mycket nytta av den. När till och med ”NN” ger boken toppbetyg, så förstår du hur uppskattad den är. Spasibo bolsjoe.” (Andreas von Beckerath, Uppsala)

”KRG koncentrerar sig på de väsentligaste grammatiska reglerna och presenterar dem överskådligt och lättfattligt.” (Lena Axelsson, Nyköping)

”Tack för Kort rysk grammatik! Utan den stode vi oss slätt här i S:t Petersburg, där vi är för att studera ryska under två terminer.” (Gunilla Ekström och Linda Karlsson)

”Mycket lätt att hitta, allt finns med.” (Lilija Walther, Nyköping)

Om 333 ryska verb:

”Ett högst användbart hjälpmedel för alla som läser ryska på gymnasie- och universitetsnivå.” (Julie Hansen i Bibliotekstjänsts sambindningsrecension)

Om Övningsbok i rysk grammatik:

”Den grammatiska informationen såväl som övningarna är klara, utförliga och pedagogiskt upplagda och alla instruktioner och förklaringar är skrivna på svenska. En stor hjälp till studenter och lärare i ryska.” (Julie Hansen i Bibliotekstjänsts sambindningsrecension)

Om Rysk minigrammatik:

”Bokens kortfattade texter, pedagogiska upplägg och klara layout gör den lätt att använda. [E]tt bra hjälpmedel för alla som läser eller undervisar ryska på nybörjarnivå.” (Julie Hansen i Bibliotekstjänsts sambindningsrecension)

Om Trojka-Da 1-2:

”Trojka-Da 1-2 är ett utmärkt läromedel för alla inom gymnasie- och vuxenutbildning i ryska.” (Julie Hansen i Bibliotekstjänsts sambindningsrecension)

Lämna ett svar